Home / Feiten over Intrum Justitia / Complottheorie over dataleverancier Intrum Justitia

Complottheorie over dataleverancier Intrum Justitia

complottheorie over dataleverancier Intrum Justitia

conspiracy_interim justitia_150Eerste theorie
Het incassobedrijf verstuurd zoveel e-mails om de grootste op het gebied van incassodiensten in Nederland te worden. Door het bombardement van e-mails worden andere incassobedrijven die het wat netter doen te kijk gezet bij potentiële opdrachtgevers.

Tweede theorie
De vele mails komen ook door het opkopen van portefeuilles met oude vorderingen. Wat voor Intrum Justitia een lucratieve handel is en een mooi wapen tegenover (vermeende) schuldenaars met betrekking tot de opbouw van persoonlijke financiële dossiers in de database van dit bedrijf.

Derde theorie
Dit typische en zeer herkenbare Intrum Justitia gedrag wordt veroorzaakt door het Bokito denken bij het Nederlands management. Het gaat al helemaal niet meer om de relatie tussen opdrachtgever van Intrum Justitia en (vermeende) schuldenaar te behouden, maar puur om eigen gewin van het bedrijf.
Met 1,5 miljoen (1.500.000) vorderingen per jaar gaat het om veel geld wat naar deze incasso-onderneming vloeit.

Vierde theorie
Intrum Justitia doet er alles aan om de grootste dataleverancier te worden met betrekking tot persoonlijke financiële gegevens over betaalgedrag in het verleden en klantrisico voorspellingen.
Daarvoor wordt onder andere ook het betaalgedrag van (NU) eigen klanten van opgekochte vorderingen betrokken. Het koppelen van al die gegevens in een persoonlijk dossier is op den duur zeer veel geld waard.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This