Forum Interim Justitia berichten over incassoprocedures, incassowijze,
spookfacturen en ge(mis)bruik van persoonlijke financiële gegevens.
 • forum-huisregels_interim justitia

  Huisregels

  Hier vindt u de huisregels. Om te voorkomen dat er eindeloos topics gestart worden over hetzelfde kunt u niet zelf een topic beginnen. Wel kunt u aangeven in uw reactie of u een bepaald onderwerp de moeite waard vind om er een apart topic van te maken.

  Read More »
 • forum-persoonsgegevens_interim justitia

  Persoonlijke financiële gegevens

  Persoonlijke financiële gegevens van consumenten worden opgeslagen in een database en verwerkt tot dossiers, die vervolgens worden doorverkocht. Daartoe wil dit commercieel bedrijf toegang tot alle nationale registers met persoonsgegevens.

  Read More »
 • sells your data_intrim justitia

  Recht op inzage gegevens

  Mensen hebben het wettelijke recht op inzage in hun persoonsgegevens. Intrum Justitia slaat persoonsgegevens en extra aantekeningen op en verkoopt deze aan anderen. Het wettelijke recht op inzage geldt het hele dossier. Vraag daarom inzage.

  Read More »
 • forum-spookfacturen_interim justitia

  Spookfacturen

  In 2004 werd waarschuwen voor spookfacturen gezien als een vorm van misdaad en werd door Intrum Justitia aangifte gedaan omdat de goede naam van het bedrijf en haar klanten werd besmeurd. Nadien waarschuwt Intrum Justitia regelmatig zelf voor spookfacturen.

  Read More »
 • forum-flodderwerk_interim justitia

  Onterechte vorderingen

  Een brief ontvangen van Intrum Justitia met een vordering die u totaal niet bekend is. U weet zeker dat u nooit een klant bent geweest van het genoemde bedrijf maar toch blijft Intrum halsstarrig vasthouden aan de vordering die u dient te betalen.

  Read More »
 • forum-ov-chipkaart_intrimjustitia

  Incassoprocedure ov-chipkaart

  Het deblokkeren van uw OV-chipkaart wordt feitelijk uit handen gegeven bij de opstart van een incassoprocedure. Hierdoor krijgt Intrum Justitia de zeggenschap over uw ov-chipkaart. Een stok achter de deur om de incassokosten hoe dan ook te moeten betalen.

  Read More »

Pin It on Pinterest

Shares
Share This