Home / Feiten over Intrum Justitia / Klachten over Intrum Justitia

Klachten over Intrum Justitia

Het regent klachten over Intrum Justitia in de media

Niet alleen over ontspoorde procedures, maar ook over de werkwijze en vooral over attitude van medewerkers.

Geen overheidsorgaan houdt toezicht op incassobureau’s

Iedereen die het wil, kan vandaag nog een bureau starten. Brancheorganisatie NVI laat geen gelegenheid ongebruikt om te vertellen dat er uitwassen gebeuren doordat incasso een ongecontroleerde sector is. Maar als je slechts een handjevol leden hebt kan je je afvragen wat het draagvlak is van deze club. De leden afficheren zich allemaal als keurige incasso-ondernemingen die hun “stinkende best doen om de kwaliteit hoog te houden’.

Dat geldt uiteraard ook voor één van de medeoprichters van de tandenloze brancheorganisatie; Intrum Justitia. Het grootste incassobureau van ons land. Maar ook over deze incassoreus, die per jaar 1,5 miljoen dossiers afhandelt, regent het klachten.

Ontspoorde procedures bij Intrum Justitia

Er zit in de incassobranche iets fundamenteels fout; daarover is ieder het wel over eens. Op het forum van consumentenprogramma Radar staat bijvoorbeeld een hele waslijst van ontspoorde procedures. Ook op de speciale klachtensites zoals klacht.nl en klachtenkompas.nl die proberen te bemiddelen tussen Intrum Justitia en klagers worden bijna dagelijks nieuwe klachten genoteerd.

interimjustitia_verboden logo_incassokeurmerk_02NVI: Nederlandse vereniging van gecertificeerde incasso-ondernemingen.
brancheorganisatie met zeer weinig leden maar wel met een “echt keurmerk”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This