Home / Feiten over Intrum Justitia / Nep nota’s, phishing mails, malware

Nep nota’s, phishing mails, malware

malware_interim justitia_150Regelmatig worden waarschuwingen gegeven voor phishing mails, malware en nep-nota’s met als verzender Intrum Justitia. Ook het incassobedrijf waarschuwt regelmatig en houdt een soort van digitaal archief bij op haar website.

intrum.com/nl/Archief-phishing-mails

Tot grote ergernis van de Nederlandse consumenten die zich afvragen hoe die criminelen toch aan hun e-mailadressen komen? De mails worden verzonden uit naam van klanten van het incassobedrijf. Bijvoorbeeld: Intrum Justita en KPN, Intrum Justitia en T-Mobile, Intrum Justitia en Vodafone, Intrum Justitia en TransIP. Zelfs van Intrum Justitia namens de Belastingdienst.

* Heeft Intrum Justitia zijn beveiligingen wel op orde? Hoe kunnen deze criminelen zo gemakkelijk beschikken over klantgegevens en adresgegevens van bedrijven die klant zijn van Intrum Justitia?

Hulp vragen door Intrum Justitia is niet voldoende

Het incassobedrijf Intrum Justitia roept op haar site de hulp van u bij het opsporen van de cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor het versturen van de phishing mails. Niet onlogisch maar is Intrum Justitia niet zelf verantwoordelijk voor de vele ongewenste mailtjes die u in uw mailbox ontvangt? Want u kunt niet van te voren zien of weten of het om een phishing mail of malware mail gaat en u niets vermoedend de mail opent en de instructies leest die herkenbaar lijken op de instructies in de mails die direct van Intrum Justitia.

intrum.com/nl/phishing-mails

Hoe kwalijk de valse e-mails die van het Haagse incassobureau Intrum Justitia afkomstig lijken te zijn blijkt uit de laatste verspreiding. Deze bevatten in werkelijkheid de TorrentLocker-ransomware. Deze ransomware versleutelt bestanden op de computer voor losgeld meldt het Delftse beveiligingsbedrijf Fox-IT.

update
Als gevolg van de aanvallen, krijgt Intrum Justitia veel telefonische vragen en moet het bedrijf al maanden extra personeel inhuren om de bellers te woord te staan. Daarbij spreekt Terra ook van schade voor het imago van het incassobureau. Een groeiend aantal klanten opent ook de legitieme mails van Intrum Justitia niet meer. “We hebben het hier over tonnen schade”, zegt Rick Terra, directeur van Intrum Justitia, in een gesprek met de NOS.

Intrum Justitia blijft mail versturen

Het is onbegrijpelijk en verontrustend dat dit incassobedrijf mailtjes zelf blijft sturen, waarbij het risico voor de klant steeds groter wordt. Is het een ‘legitieme mail’ van een incassobedrijf of is het malware onder de naam van Intrum Justitia.
‘Klanten’ van het bedrijf worden door deze werkwijze gedupeerd. Het openen van mail van Intrum Justitia wordt een soort van Russisch roulette.
zie: Openen mail van Intrum Justitia is Russisch roulette

Pin It on Pinterest

Shares
Share This