Home / Blog / Openen mail van Intrum Justitia is Russisch roulette

Openen mail van Intrum Justitia is Russisch roulette

Intrum Justitia blijft mail versturen

Intrum Justitia en malware
mail van Intrum Justitia in mailboxAl zeer geruime tijd worden e-mails met malware onder de naam van het incassobureau verzonden. Vorig jaar ging dat om een kwaadaardige macro, maar het gaat in steeds meer gevallen om de ransomware CTB-locker. Als een ontvanger daarvan de bijlagen van de mail opent, wordt een groot aantal van zijn bestanden versleuteld. Vervolgens moet losgeld betaald worden om een sleutel te krijgen waarmee de gegevens weer ontsleuteld kunnen worden. Als die sleutel ook inderdaad komt, want dat is ook nog eens niet zeker.

interimjustittia_verboden logo_02Als gevolg van de aanvallen, krijgt Intrum Justitia veel telefonische vragen en moet het bedrijf al maanden extra personeel inhuren om de bellers te woord te staan. Daarbij spreekt Terra ook van schade voor het imago van het incassobureau. Een groeiend aantal klanten opent ook de legitieme mails van Intrum Justitia niet meer. “We hebben het hier over tonnen schade”, zegt hij in een gesprek met de NOS.

Intrum Justitia blijft mail versturen

mail van Intrum Justitia_KPN_01
Klik voor vergroting

Het is onbegrijpelijk en verontrustend dat dit incassobedrijf mailtjes zelf blijft sturen, waarbij het risico voor de klant steeds groter wordt. Is het een ‘legitieme mail’ van een incassobedrijf of is het malware onder de naam van Intrum Justitia.

‘Klanten’ van het bedrijf worden door deze werkwijze gedupeerd. Het openen van mail van Intrum Justitia wordt een soort van Russisch roulette.

zie ook: Nep nota’s, phishing mails, malware

staci_interim justitia_100

Pin It on Pinterest

Shares
Share This