Wie een e-mail of enveloppe van Intrum Justitia ontvangt wordt daar niet blij van. Terecht, blijkt. Want de organisatie die respectabele bedrijven zoals KPN, Nuon, Tele2, Oxxio, Vodafone, Wehkamp en Ziggo op pad sturen om hun onbetaalde rekeningen te innen, houdt er bijzonder dwingende praktijken op na. E-mails, SMSjes, telefoontjes, brieven, huisbezoeken alles lijkt geoorloofd om de vordering EN de incassokosten te verhalen.


En er is niets of niemand die Intrum Justitia een strobreed in de weg legt. Geen enkel overheidsorgaan houdt toezicht. Met als gevolg dat de incassobranche voornamelijk uit cowboys bestaat. De Brancheorganisatie NVI kent slechts een 30-tal leden maar geeft geen garantie op een nette werkwijze ondanks een keurmerk.


Pijnlijk zijn de vele nep-nota's van bovengenoemde bedrijven die namens Intrum Justitia verstuurd worden. Steeds vaker bevatten deze e-mails gevaarlijke virussen die uw computer infecteren om vervolgens tegen losgeld uw bestanden weer bruikbaar te maken.

Durft u nog een e-mail van Intrum Justitia te openen?

 • database_interim justitia

  Al uw gegevens in één database

  Core business is het verzamelen van gegevens van consumenten op het gebied van betaalgedrag en betaalmoraal. Deze gegevens worden omgezet in persoonlijke dossiers die verkocht worden aan klanten van deze incasso-onderneming.

  Read More »
 • klacht over intrum justitia_interim justitia

  Klachten over Intrum Justitia

  Over Intrum Justitia, het grootste incassobureau van ons land, dat per jaar 1,5 miljoen dossiers afhandelt, regent het klachten in de media. Niet alleen over ontspoorde procedures maar vooral over de werkwijze en attitude van de medewerkers.

  Read More »
 • reputatiemanagement_interim justitia

  Klanten

  Het is raadzaam dat grote en bekende bedrijven, maar ook het MKB hun (online) reputatiemanagement opschalen wanneer zij klant zijn bij Intrum Justitia. Grote kans dat de onderneming een consumentenboycot over zichzelf afroept via het aloude van 'mond tot mond' en via de social media.

  Read More »
 • spam intrum justitia_googlesearch

  was het spam of een terechte waarschuwing

  In 2004 werd een waarschuwing voor spookfacturen betiteld als Spam! Tegenwoordig waarschuwt het incassobureau zelf voor spookfacturen en maleware verstuurd uit naam van Intrum Justitia. In 2015 blijkt de waarschuwing in 2004 bijzonder actueel! Heeft de spammer toen al terecht een waarschuwing gegeven?

  Read More »
 • lobby in de EU_interim justitia

  Lobby in de EU door Intrum Justitia

  Intrum Justitia heeft als commercieel bedrijf last van nationale gegevensbescherming wetten in de EU-lidstaten en is daarom een lobby begonnen binnen de EU om ook toegang te krijgen tot de nationale registers van de EU-lidstaten en zo het 'fundamental right to protection of personal data' te omzeilen.

  Read More »

Pin It on Pinterest

Shares
Share This